Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕЄСТРАЦІЯ БІЗНЕСУ

17 серпня 2015, 09:04
175
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що в разі прийняття парламентом законопроекту № 2983 «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» (прийнятий за основу) нотаріуси зможуть виконувати всі без винятку реєстраційні дії, пов'язані з нерухомістю. Крім того, додатково їм будуть передані повноваження з реєстрації бізнесу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За словами Міністра, окрім додаткових повноважень нотаріуси отримають винагороду: 60% адміністративного збору, який громадяни сплачуватимуть за послуги, залишаться у них як у суб'єктів, що здійснюють реєстраційні дії.

«Нотаріуси - це спільнота, яка добре справляється з покладеними на неї завданнями протягом 20 років, незалежно від політичної ситуації. Я впевнений, якщо ви отримаєте нові функції в рамках децентралізації і реформи публічних сервісів Міністерства юстиції, ви гідно виконуватимете ці високі повноваження, а якість сервісів буде високою незалежно від того, хто очолюватиме міністерство чи займатиме владні кабінети», - зазначив голова Мінюсту.

Народний депутат Дмитро Сторожук, у свою чергу, зауважив, що законопроект стосовно передачі реєстраційних функцій новим суб'єктам є предметом спільної роботи Міністерства юстиції та народних депутатів. Він заявив, що під час підготовки законопроекту до другого читання комітетами буде враховано пропозиції нотаріусів.

Під час обговорення нотаріусів цікавили умови підключення до реєстрів та обсяг повноважень, які вони отримають, виконуючи реєстраційні дії.

Також учасники обговорили питання можливого навчання для нотаріусів, у яких виникнуть проблеми в роботі з новими реєстрами, і запропонували низку технічних правок до законопроекту про реєстрацію бізнесу, які дозволять уникнути неточностей чи неоднозначностей у формулюваннях.

ПРОТЕ:

Можна очікувати, що в разі прийняття документа значна частина реєстраційних дій у великих містах виконуватиметься саме в нотаріусів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини