Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН 2015 - 2016

14 серпня 2015, 09:04
149
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів України затвердив План заходів з підготовки паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2015/2016 років та його проходження. Документ передбачає розробку графіків переорієнтації роботи енергоємних підприємств, вжиття заходів зі скорочення заборгованості за спожиті енергоносії, подання графіка закупівлі та формування запасів вугілля, а також пошук можливостей термінової закупівлі енергоресурсів у разі гострої необхідності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, до 15 листопада Міненерговугілля та Держенергонагляд повинні підготувати звіт про оцінку готовності об'єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період. Для цього відповідальним відомствам необхідно підготувати розпорядження Уряду, яке дозволить провести необхідні перевірки, а також щотижня інформувати про наявні проблеми безпосередньо Уряд і Міжвідомчу робочу групу з підготовки до опалювального сезону.

Також Кабмін доручив Міненерговугілля, Мінрегіону та обласній владі до 15 серпня подати інформацію про можливості зберігання мазуту як резервного палива. Відомості про обсяги необхідних запасів мазуту (з розрахунку роботи регіональних ТЕС і ТКЕ протягом не менше 10 днів) мають бути подані не пізніше за 15 вересня поточного року. При цьому паливо повинне бути накопичене до 1 жовтня, а суб'єкти господарювання, які планують використовувати мазут, мають отримати дозволи на викиди в атмосферу.

Крім того, Міністерству охорони здоров'я необхідно до 1 жовтня проаналізувати можливості збільшення тривалості канікул в осінньо-зимовий період у всіх навчальних закладах, а також до 15 вересня подати пропозиції про можливість зниження мінімально допустимої температури в житлових приміщеннях з 18° C до 16° C.

ПРОТЕ:

Бізнесу варто готуватися до роботи в умовах планових відключень електроенергії, а також переведення найбільш енергоємних виробництв на роботу під час мінімальних навантажень на мережі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини