Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОБМЕЖЕННЯ РЕКЛАМИ

6 серпня 2015, 09:04
203
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

5 серпня набув чинності Закон № 422-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей трансляції (ретрансляції) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій». Закон було ухвалено 14 травня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Закон «Про рекламу» забороняє трансляцію (ретрансляцію) реклами, яка міститься в програмах і передачах іноземних телерадіоорганізацій, що транслюються (ретранслюються) на територію України, у випадку якщо іноземні телерадіоорганізації не підпадають під юрисдикцію держав - членів Європейського Союзу або держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Трансляція (ретрансляція) реклами дозволяється лише в разі, якщо за трансляцію (ретрансляцію) такої реклами сплачено юридичній особі України, незалежно від способу здійснення такої трансляції (ретрансляції). Забороняється розміщення провайдерами програмної послуги реклами в програмах і передачах іноземних телерадіоорганізацій.

У Законі «Про телебачення і радіомовлення» встановлено, що підприємство, яке перебуває під юрисдикцією України, має на меті ретрансляцію програм і передач та отримало на це дозвіл від правовласника (виробника), який не підпадає під юрисдикцію держави - члена Європейського Союзу або держави, яка ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, має право здійснювати ретрансляцію програм і передач тільки за умови відповідності їхнього змісту вимогам законодавства України, Європейській конвенції про трансграничне телебачення та в разі їх включення до переліку програм, які ретранслюються за рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що значна частина українських каналів і провайдерів уже виключає іноземну рекламу з трансльованих передач.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини