Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРОВЕДЕННЯ ТОРГІВ

31 липня 2015, 09:02
165
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦПФР рішенням від 3 липня 2015 року № 933 затвердила Порядок визначення біржового курсу цінного папера.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Біржовий курс цінного папера розраховується у день проведення біржових торгів за цим цінним папером шляхом розрахунку середнього арифметичного зваженого цін біржових контрактів (договорів), укладених у цей торговельний день. При цьому мають бути дотримані такі умови:

- у біржовому контракті (договорі), за яким розраховується біржовий курс цінного папера, передбачено, що строк його виконання не перевищує двох робочих днів з моменту укладання такого біржового контракту (договору);

- біржовий контракт (договір), за яким розраховується біржовий курс цінного папера, укладено на підставі безадресної заявки, яка станом на момент укладання біржового контракту (договору) входить до граничного спреду котирування;

- граничний спред котирування становить не більше 15%;

- час існування граничного спреду котирування цінного папера, для якого розраховується біржовий курс, повинен бути не меншим за 50% часу кожної торгововельної сесії за таким цінним папером;

- мінімально допустимий обсяг - не менше 20 тис. грн (для боргового цінного папера - не менше 200 тис. грн);

- загальна сума укладених біржових контрактів (договорів), за якими розраховується біржовий курс цінного папера, в межах граничного спреду котирування не повинна бути менше 20 тис. грн (для боргового цінного папера - не менше 200 тис. грн).

Для розрахунку біржового курсу лістингових цінних паперів використовуються біржові контракти (договори), які відповідають вимогам, встановленим Порядком, та укладені протягом останньої години до моменту, коли був укладений останній біржовий контракт (договір) за таким цінним папером, який відповідає наведеним вимогам, при цьому зазначений останній біржовий контракт (договір) також входить до розрахунку біржового курсу.

Якщо за цінним папером протягом торговельного дня не було укладено жодного біржового контракту (договору), що відповідає наведеним вимогам, біржовий курс цього цінного папера в такий торговельний день не визначається.

ПРОТЕ:

Ці заходи є лише частиною комплексної політики НКЦПФР, спрямованої на обмеження спекуляцій на фондовому ринку та штучного завищення вартості активів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини