Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БУРШТИНОВА БІРЖА

31 липня 2015, 09:01
540
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Для підвищення ефективності збуту бурштину доцільно створити бурштинову біржу в місті Рівне. Про це повідомила заступник Міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За її словами, Україна займає провідне місце у світі за запасами бурштину і перше у світі - за його якістю: «Ми маємо всі передумови, щоб бути одним із світових лідерів з експорту бурштину. Але при цьому єдина у світі бурштинова біржа знаходиться не у нас, а в Гданьську, і наші ювеліри змушені купувати на Гданьській біржі нелегально вивезений український бурштин, але вже значно дорожче».

Також С. Коломієць зазначила, що для виключення монополії та створення ринку відповідних відносин така біржа може бути не одна.

Бурштинові біржі повинні стати єдиним майданчиком для легальної торгівлі бурштином. «Ми повинні експортувати не дешевий сирець, а робити напівфабрикати та ювелірні вироби. Це генеруватиме більше коштів у національну економіку», - підкреслила С. Коломієць.

Мінприроди наполягатиме, щоб у фінальній редакції законопроекту «Про видобування та реалізацію бурштину» залишилася норма про створення біржі.

ПРОТЕ:

Поки строки готовності законопроекту не озвучуються.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини