Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АДМІНІСТРУВАННЯ ПДВ

29 липня 2015, 09:06
199
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість» (законопроект № 2173а).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:


Згідно із Законом скорочено перелік реквізитів податкової накладної, що втратили актуальність у зв'язку з впровадженням системи електронного адміністрування ПДВ.


Надається можливість складання раз на місяць (в останній день місяця) зведених податкових накладних у разі здійснення постачання товарів (послуг), постачання яких має безперервний або ритмічний характер (як платникам, так і неплатникам ПДВ).

Окрім цього, вводиться надання платнику податків за його запитом інформації про рух коштів на його рахунках у системі електронного адміністрування податку на додану вартість шляхом надсилання електронного повідомлення.

Встановлено, що на рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ не поширюється дія Закону «Про виконавче провадження». Зокрема, на грошові кошти, що знаходяться на таких рахунках, не може бути накладено арешт, звернено стягнення.

Вимоги, сформовані відповідно до Закону «Про виконавче провадження» до набрання чинності цим Законом щодо коштів, які знаходяться на рахунках у системі електронного адміністрування ПДВ, вважаються анулюваними. При цьому передбачається зняття протягом 5 робочих днів з дня набрання чинності Законом органом, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, арешту з грошових коштів, що знаходяться на рахунках в системі електронного адміністрування ПДВ, на які були сформовані вимоги відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

ПРОТЕ:
Норми про застосування штрафних санкцій за завищення суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні / розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, набудуть чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем набрання чинності цим Законом (найімовірніше - вже з 1 серпня).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини