Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УЗГОДЖЕННЯ ЦІН

27 липня 2015, 09:04
196
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін затвердив Порядок попереднього узгодження цін у контрольованих операціях, за результатами якого укладаються договори, що мають односторонній, двосторонній та багатосторонній характер, для цілей трансфертного ціноутворення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Договір про узгодження цін - ця угода, що укладається на обмежений строк між великим платником податків і ДФС щодо визначення критеріїв відповідності умов деяких майбутніх господарських операцій платника податків принципу «витягнутої руки».

Залучення до процедури узгодження цін державного органу, уповноваженого стягувати податки і збори в державі, резидентом якої є сторона (сторони) контрольованої операції, здійснюється відповідно до міжнародного договору (конвенції) про уникнення подвійного оподаткування між Україною і такою державою.

Платник податків з метою визначення доцільності звернення із заявою про проведення процедури узгодження цін та забезпечення належної підготовки документів і матеріалів, необхідних для її проведення, має право звернутися до ДФС з пропозицією щодо попереднього розгляду питання про проведення процедури узгодження цін.

При цьому платник податків надсилає до ДФС лист, в якому обов'язково зазначаються мета звернення (попередній розгляд питання про проведення процедури узгодження цін), найменування платника податків, код згідно з ЄДРПОУ, дані про представника (представників) платника податків, який (які) братиме (братимуть) участь у розгляді питання про проведення процедури узгодження цін (найменування посади, ПІБ, номер телефону, адреса електронної пошти, документи, що підтверджують повноваження такої особи), а також інформація про:
- суть і фактичні обставини контрольованої операції, предмет узгодження цін;
- господарську діяльність сторін контрольованої угоди із зазначенням найменування держав, резидентами яких вони є;
- пов'язаних осіб для їх ідентифікації (структурі групи пов'язаних осіб тощо);
- інші відомості, які платник вважає за необхідне подати для врахування під час попереднього розгляду питання про проведення процедури узгодження.

ПРОТЕ:

У разі встановлення узгодженої ціни ДФС перевірятиме її дотримання в усіх операціях, що підпадають під встановлені договором ознаки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини