Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РОЗСЛІДУВАННЯ ДТП

24 липня 2015, 09:02
323
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінінфраструктури наказом від 23 червня 2015 року № 231 затвердило Порядок технічного розслідування дорожньо-транспортних подій, катастроф, аварій на автомобільному та міському електричному (трамвай, тролейбус) транспорті.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Розслідуванню підлягають ДТП, катастрофи, аварії на автомобільному та міському електричному (трамвай, тролейбус) транспорті за участю рухомого складу автомобільних перевізників, автомобільних самозайнятих перевізників та підприємств міського електричного транспорту незалежно від їх форми власності.

Технічне розслідування відповідних ДТП, катастроф, аварій є обов'язковим і проводиться для встановлення обставин та організаційних, кваліфікаційних і технічних причин виникнення ДТП, катастроф, аварій та розроблення профілактичних заходів щодо запобігання їх виникненню.

У рамках розслідування проводиться збір та аналіз інформації зі встановлення причин ДТП, катастроф, аварій, складається відповідний акт технічного розслідування.

Технічне розслідування проводиться комісією з техрозслідування, яка утворюється протягом 3 діб з моменту отримання повідомлення про відповідну подію.

Строк проведення технічного розслідування становить 30 діб з дати створення комісії. За наявності поважних причин цей строк може бути продовжено керівником органу, який створив комісію.

Для вирішення питань, що потребують спеціальних знань у відповідних галузях науки і техніки, до роботи комісії можуть залучатися фахівці центральних і місцевих органів виконавчої влади, вчені, експерти, фахівці, представники інститутів громадянського суспільства (за згодою).

Після завершення проведення технічного розслідування складається акт. Копія акта надсилається центральним органам виконавчої влади та підприємствам, установам, організаціям, що брали участь у технічному розслідуванні, а також автомобільним перевізникам і підприємствам міського електричного транспорту, за участю транспортних засобів яких сталася ДТП, катастрофа, аварія (за їх письмовим запитом та/або за рішенням керівництва органу, що утворив комісію).

ПРОТЕ:

Хоча безпосередньо комісія може лише дати рекомендації щодо недопущення подібних подій у майбутньому, виявлені за підсумками розслідування факти порушень можуть стати надалі підставою для проведення перевірки або притягнення винних до відповідальності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини