Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УЧАСТЬ У ДЕРЖЗАКУПІВЛЯХ

15 липня 2015, 09:05
188
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняти за основу законопроект № 2143а, яким передбачається гарантування прав і законних інтересів суб'єктів малого та середнього підприємництва при участі в держзакупівлях, вдосконалення процедури оцінки пропозиції конкурсних торгів. Законопроектом пропонується внести зміни до Закону про держпідтримку малого і середнього підприємництва в Україні, Закону про здійснення державних закупівель.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Передбачається розширити обов'язковий перелік критеріїв, які враховуються під час визначення економічно найвигіднішої пропозиції конкурсних торгів, включивши 2 нові критерії:

- критерій наявності на території України потужностей для виробництва та сервісного обслуговування предмета закупівлі, що належать виробнику предмета закупівлі та/або надавачу сервісних послуг підприємництва (питома вага критерію - не менше 15%);

- критерій виробництва товарів, надання послуг, виконання робіт суб'єктами мікропідприємництва, малого або середнього підприємництва (питома вага критерію - не менше 5%).

Депутати також зазначили, що пропозиція щодо зобов'язання уповноваженого органу публікувати на власному веб-сайті аналітичну інформацію щодо частки товарів вітчизняного виробництва та части малого і середнього бізнесу в загальному обсязі держзакупівель дозволить зробити цей процес прозорішим і дасть можливість спостерігати його в динаміці.

ПРОТЕ:

На шляху забезпечення ринкових умов у держзакупівлях можуть стати іноземні компанії та великі підприємства, яким невигідно створення конкурентних умов для малого і середнього бізнесу та вітчизняних виробників. Як показує досвід, народні депутати не завжди наслідують рекомендації комітетів, а діють з урахуванням своїх бізнес-інтересів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини