Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КНИГИ АНТИУКРАЇНСЬКОГО ЗМІСТУ

13 липня 2015, 09:02
298
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Держкомтелерадіо звернулося до Державної фіскальної служби з проханням включити до переліку товарів, заборонених для ввезення на митну територію України, книжкові видання антиукраїнського змісту.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Такі заходи продиктовано необхідністю запобігти застосуванню Російською Федерацією проти громадян України методів інформаційної війни та дезінформації. Складено перелік книг антиукраїнського спрямування, зараз у ньому 38 позицій. Серед авторів - Е. Лимонов, С. Доренко, А. Дугін, С. Родіна. Як зазначають у Держкомтелерадіо, назви книг говорять самі за себе: «Вперед до СРСР», «Надлюдина говорить по-російськи», «Незалежна Україна: крах проекту», «Київ капут», «Поле бою - Україна. Зламаний тризуб».

Статтею 28 Закону «Про видавничу справу» забороняється розповсюдження видавничої продукції, що ввозиться з-за кордону, яка може бути використана для закликів, спрямованих на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету та територіальної цілісності держави, що пропагує війну, насильство, розпалює міжетнічну, расову, релігійну ворожнечу тощо.

ПРОТЕ:

Рішення про заборону видавничої продукції повинна прийняти ДФС, яка і контролюватиме ввезення книг на митну територію України. Але вже зараз до суспільства звернулися з проханням у разі виявлення подібних видань в торгівельній мережі повідомляти Держкомтелерадіо за телефоном (044) 278-87-56.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини