Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕЄСТРАЦІЯ НЕРУХОМОСТІ

10 липня 2015, 09:02
144
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

В управліннях юстиції Київської та Одеської областей буде впроваджено пілотний проект у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно щодо попереднього подання заяв. Проект впроваджується наказом Мін'юсту від 7 липня 2015 року № 1159/5.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

1. Забудовникам, інвесторам і членам кооперативу та особам, основним видом діяльності яких є вирощування та переробка с/г продукції, надається доступ до програмного забезпечення, сумісного з програмним забезпеченням Державного реєстру прав на нерухоме майно відповідно до укладених договорів з метою подання заяв про держреєстрацію прав на нерухоме майно для їх попереднього розгляду органом державної реєстрації прав, нотаріусами, адміністраторами, посадовими особами місцевого самоврядування, які наділені повноваженнями реєстратора права на нерухоме майно щодо видачі та прийому документів;

2. Зазначені особи подають заяви у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно та документи, необхідні для державної реєстрації прав, з використанням електронного цифрового підпису для їх попереднього розгляду уповноваженими органами та посадовими особами.

3. Наявність усіх необхідних для державної реєстрації прав документів, а також відповідність заявлених прав поданим документам перевіряються в строк до 6 робочих днів.

4. Заявник повідомляється про попередні результати розгляду документів, а також про дату і час звернення до уповноважених органів з оригіналами документів, необхідних для державної реєстрації прав, та їх завіреними копіями.

ПРОТЕ:

Можливість попереднього погодження документів, необхідних для реєстрації в Реєстрі нерухомості, передбачена для окремих суб'єктів і поширюється на дві області. Планується, що пілотний проект запрацює через 10 днів після офіційного опублікування наказу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини