Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КВОТИ НА ІМПОРТ УКРАЇНСЬКИХ ТОВАРІВ

8 липня 2015, 09:00
136
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, у російських ЗМІ з'явилася інформація про можливе встановлення квот для українських товарів групи ризику у разі імплементації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Йдеться про усунення ризику витіснення українських товарів європейськими за демпінговими цінами.

На думку Наталії Микольської, заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України, одностороннє встановлення Російською Федерацією кількісних обмежень у вигляді тарифних квот буде порушенням Договору про зону вільної торгівлі між країнами СНД і фактично означатиме скасування режиму вільної торгівлі між Україною та РФ.

Зі слів Наталії Микольської, такі висловлювання представників РФ з'явилися якраз у період роботи України, РФ і ЄС у рамках тристоронніх консультацій з питань імплементації Угоди про асоціацію. За її словами, у світлі подібних висловлювань російської сторони бажання РФ знайти практичні рішення в цій ситуації дуже сумнівне.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що в ситуації, що склалася, необхідно дотримуватися певної правової процедури відповідно до угод СОТ у разі застосування Російською Федерацією заходів проти можливого демпінгу українських товарів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини