Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОРАТОРІЙ НА ЕКСПОРТ ДЕРЕВИНИ

9 липня 2015, 09:06
174
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президентом України підписано Закон «Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зазначений Закон направлений на відновлення деревообробної та меблевої промисловості, створення робочих місць, переорієнтацію експорту з деревної сировини на продукцію ширшого ступеня обробки шляхом встановлення мораторію на вивезення за кордон деревини і пиломатеріалів в необробленому вигляді строком на 10 років.

Головною метою Закону є переорієнтація експорту з деревної сировини на продукцію ширшого ступеня обробки, створення більшої доданої вартості на лісопродукцію, яка є національним багатством, стимулювання розвитку деревообробних та деревопереробних підприємств.

Згідно із Законом, тимчасово, строком на 10 років, забороняється вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту лісоматеріалів необроблених (код 4403 УКТЗЕД):

- деревних порід, окрім сосни - з 1 листопада 2015 року;

- деревних порід сосни - з 1 січня 2017 року.

ПРОТЕ:

Нагадаємо, зазначений Закон було прийнято Верховною Радою ще 9 квітня, але Президент довго його не підписував. За словами експертів у сфері міжнародних торгових відносин, затримка підписання Закону була пов'язана з тим, що він несе ризики порушення Україною міжнародних зобов'язань, зокрема перед Світовою організацією торгівлі та Європейським Союзом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини