Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАНКІВ

7 липня 2015, 09:03
134
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк у своєму листі повідомляє банки, що на території Дніпропетровської області зафіксовано факти вилучення співробітниками банківських установ з програмно-технічних комплексів самообслуговування та банкоматів з функцією приймання готівки нових видів підробних банкнотів номіналами 50, 100 і 200 гривень.

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Зазначені банкноти комбіновані - склеєні уздовж з 2-х, 3-х або 4-х частин, одна з яких виконана на репродукційному обладнанні та вирізана з виробу, що нагадує гроші (з написами: «сувенір», «не є платіжною одиницею», «це не гроші», «це приколи»), інші частини належать до різних справжніх банкнотів одного номінала і дизайну. Зразок такого підробного банкнота наведено в додатку до листа.

У зв'язку з цим Нацбанк просить довести цю інформацію до відповідальних підрозділів і виконавців для вжиття заходів, направлених на недопущення потрапляння зазначених підробних банкнотів до кас банків, у тому числі через програмно-технічні комплекси самообслуговування та банкомати з функцією приймання готівки.

ПРОТЕ:

За відсутності з боку правоохоронних органів належних заходів реагування щодо діяльності фальшивомонетників, кількість підробних банкнотів в обігу тільки збільшуватиметься і навряд чи банки зможуть самостійно протидіяти цьому процесу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини