Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВІ ПРАВИЛА ЗАКУПІВЕЛЬ МІНОБОРОНИ

1 липня 2015, 09:00
170
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 27 червня діє Порядок проведення експерименту із застосування електронних засобів під час здійснення переговорної процедури закупівлі, затверджений наказом Міноборони № 257.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, Міноборони та інші замовники в сфері його управління (в тому числі держпідприємства) мають право здійснювати закупівлі шляхом проведення електронного реверсивного аукціону (редукціону), що проводиться в три раунди на електронних майданчиках, з якими укладено меморандуми про співробітництво.

Використання електронних засобів обов'язкове для проведення відбору для закупівлі послуг з організації харчування, продуктів харчування, речового майна, медичного майна, паливно-мастильних матеріалів. При придбанні інших товарів, робіт і послуг використання таких засобів можливе за бажанням замовника.

Оголошення про проведення відбору публікується в системі та на веб-сайті Міноборони, також направляється безпосередньо виробникам/постачальникам відповідної галузі промисловості, зареєстрованим у базі виробників/постачальників замовника.

Система автоматично призначає дату і час проведення аукціону. До початку аукціону учасник відбору повинен надати зразок продукції на перевірку його відповідності зразку-еталону (якщо потрібно) та технічним, якісним і кількісним характеристикам предмета закупівлі.

ПРОТЕ:

Поки це лише експеримент, який триватиме до 1 січня 2016 року. Якщо ж його буде визнано успішним, можна чекати впровадження нових процедур на постійній основі, у тому числі й у інших держзамовників.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини