Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВІ ПРАВИЛА ВИДАЧІ ЛІЦЕНЗІЙ

30 червня 2015, 09:06
170
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 28 червня діє новий Закон «Про ліцензування видів господарської діяльності».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У ньому переглянуто перелік видів діяльності, що підлягають ліцензуванню (залишено всього 30 видів), а також уточнено порядок видачі ліцензій.

Окрім іншого, передбачено можливість подавати документи й отримувати ліцензії в електронному вигляді.

Також уніфіковано процедуру видачі ліцензій усіх видів, окрім банківської ліцензії, ліцензій на теле- і радіомовлення, а також ліцензій на діяльність з алкогольними напоями та тютюновими виробами. Одночасно встановлено й єдині розміри плати за видачу ліцензій - 1 розмір мінімальної зарплати для ліцензій, що видаються центральним органом виконавчої влади, та 10% розміру мінімальної зарплати для ліцензій, що видаються місцевими органами. При цьому плата стягується лише після того, як орган ліцензування прийняв рішення про видачу ліцензії.

Варто звернути увагу на те, що всі ліцензії (крім зазначених вище трьох видів) тепер видаються безстроково. Підприємство отримує право на здійснення певного виду діяльності з моменту внесення до ЄДР відомостей про видачу ліцензії.

Також детально врегульовано повноваження Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування при Державній регуляторній службі. Одне з найголовніших нововведень - те, що позапланові перевірки органами ліцензування можуть бути проведені лише після отримання погодження від ДРС, яке видається на підставі висновку Експертно-апеляційної ради.

ПРОТЕ:

Для повноцінного застосування нового Закону потрібно прийняття ще низки підзаконних актів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини