Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЕНЯ ВІД ПОДАТКОВОЇ

30 червня 2015, 09:03
223
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 22361/7/99-99-19-03-02-17 ДФС розповіла про порядок автоматичного збільшення суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні / розрахунки коригування до податкових накладних в ЄРПН, з 1 липня 2015 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відповідно до п. 34 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу сума податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні / розрахунки коригування до податкових накладних в ЄРПН, визначена п. 200-1.3 ст. 200-1 розділу V ПК, автоматично збільшується на суми помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань з ПДВ, які враховуються в інтегрованих картках платників податку станом на 01.07.2015 р.

Водночас уточнені дані про помилково та/або надміру сплачені до бюджету платежі станом на перше число місяця, наступного за звітним (станом на 01.07.2015 р.), можуть бути сформовані ДФС після завантаження відповідної інформації до центральної бази даних служби.

Згідно з Тимчасовим регламентом експлуатації інформаційної системи «Податковий блок» завантаження центральної бази даних ДФС уточненою інформацією про стан розрахунків платників з бюджетом (у тому числі про надміру сплачені суми платежів) здійснюється на 5-й (юрособи) та 6-й (фізособи - суб'єкти госпдіяльності) робочі дні звітного місяця.

Таким чином, збільшення суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні / розрахунки коригування до податкових накладних в ЄРПН за рахунок сум помилково та/або надміру сплачених станом на 01.07.2015 р. грошових зобов'язань з ПДВ з урахуванням технологічного процесу буде здійснено до 10 липня 2015 року.

ПРОТЕ:

Бізнес вже неодноразово вимагав продовження строку тестової експлуатації нової системи, протягом якого було б виправлено виявлені недоліки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини