Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НЕПОВЕРНЕННЯ ДЕПОЗИТІВ

30 червня 2015, 09:05
195
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національний банк у листі № 18-02013/37527 роз'яснив, як регулюється питання відповідальності банків за неповернення депозитів, термін яких закінчився.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно зі ст. 55 Закону про НБУ Нацбанк здійснює функції банківського регулювання і нагляду на індивідуальній та консолідованій основі за діяльністю банків та банківських груп у межах та порядку, передбачених законодавством.

Національний банк здійснює постійний нагляд за дотриманням банками та їхніми відокремленими підрозділами на території України та за кордоном банківського законодавства, нормативно-правових актів НБУ та економічних нормативів.

Відносини банку з клієнтом, згідно зі ст. 55 Закону «Про банки і банківську діяльність», регулюються законодавством, нормативно-правовими актами НБУ та угодами (договорами) між клієнтом і банком.

Порядок повернення банками грошових коштів та банківських металів та сплата відсотків за договорами банківського вкладу (депозиту) визначені у главі 3 Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними та фізичними особами.

Застосування заходів впливу, фінансових санкцій за порушення банками, філіями іноземних банків та іншими особами, які охоплюються наглядовою діяльністю НБУ, банківського законодавства в частині здійснення ризикової діяльності, що загрожує інтересам вкладників або інших кредиторів банку, здійснюється відповідно до Положення про застосування Нацбанком заходів впливу за порушення банківського законодавства.

ПРОТЕ:

Таким чином, НБУ лише повторив норми законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини