Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОБІЛІЗАЦІЯ ТРАНСПОРТУ

26 червня 2015, 09:06
377
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін переглянув Положення про військово-транспортний обов'язок з урахуванням раніше внесених змін до законодавства про мобілізацію та військовий обов'язок.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У новій редакції Положення, яка діятиме з моменту офіційного опублікування, детальніше врегульовано порядок виконання юридичними та фізичними особами військово-транспортного обов'язку. Зокрема, варто звернути увагу, що Кабміном затверджено форми всіх документів, що використовуються у рамках подібних відносин.

Крім того, передбачено можливість вилучення транспорту для потреб Збройних Сил та інших озброєних формувань у будь-який момент особливого періоду незалежно від введення режиму воєнного стану. Також деталізовано обов'язки власників транспорту - юросіб у мирний час - вони повинні здійснювати необхідні заходи щодо взяття транспорту на військовий облік (без цього буде неможливо поставити або зняти транспортний засіб з обліку в ДАІ), а при отриманні відповідних зведених нарядів - своєчасно забезпечувати мобілізаційну готовність транспортних засобів.

Варто звернути увагу, що тепер обов'язок подавати інформацію про наявність транспортних засобів військовим комісаріатам покладено на керівників підприємств (раніше це було обов'язком ДАІ). Така інформація подається двічі на рік: до 20 червня і до 20 грудня. Форма для подання такої інформації міститься у додатку до Положення.

Крім того, військкомати отримали право здійснювати перевірки техніки, що підлягає мобілізації. Такі перевірки проводяться в мирний час не частіше одного разу на рік, але не рідше трьох разів на 5 років.

Також варто звернути увагу, що вся техніка з моменту взяття на облік підлягає закріпленню за конкретними військовими частинами (підрозділами), установами та організаціями. Ці структури будуть, у тому числі, отримувати інформацію про результати перевірок стану техніки.

Ще один важливий момент: у разі якщо щодо конкретної одиниці техніки приймається рішення про її мобілізацію, на власника покладається обов'язок підготувати її до встановлення обладнання та доукомплектувати до комплектації, передбаченої заводом-виготівником, за свій рахунок.

ПРОТЕ:

Вилучення автомобілів, які належать громадянам, як і раніше, можливе лише у разі введення воєнного стану.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини