Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОТО- І ВІДЕОЗЙОМКА ТОВАРІВ

19 червня 2015, 09:04
214
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У парламенті зареєстровано законопроект № 2099а, яким пропонується надати споживачам право на фото- та відеозйомку продукції у місцях продажу товарів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:


У разі його прийняття споживачі отримають право необмеженої зйомки будь-яких виробів, які виробляються для задоволення громадських потреб як у приміщеннях виробників, так і в приміщеннях торгових організацій. Крім того, буде дозволено зйомку в залах ресторанів та інших місцях надання споживачам послуг. Виключення з цього правила передбачається закріплювати лише на рівні законів.

Також законопроектом пропонується надати громадським організаціям споживачів (об'єднанням споживачів) право на фото- та відеозйомку з метою забезпечення доказів у місцях продажу (надання) товарів, робіт, послуг, кредитів, позик тощо, окрім випадків, встановлених законом.

Відповідно, юрособі або ФОП буде заборонено обмежувати право споживача на фото- та відеозйомку товарів, що пропонуються для продажу, а також процесу їх продажу, надання послуг та виконання робіт, зокрема шляхом віднесення відповідної інформації до конфіденційної.

ПРОТЕ:

Цей законопроект вноситься вже в третє скликання парламенту поспіль. Тому шанси на його прийняття можна розцінювати як досить низькі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини