Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПУБЛІЧНІ ТОРГИ

15 червня 2015, 09:00
231
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ВСУ у черговий раз підтвердив низку позицій щодо порядку продажу майна на публічних торгах, зокрема щодо того, хто може оскаржити проведення торгів, а також про допустимість проведення повторних торгів, якщо майно не було продано під час двох попередніх торгів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На думку ВСУ, висловлену при розгляді справи № 6-72цс15, факт неучасті позивача у торгах, результати яких оскаржуються, не дає підстав вважати позов безпідставним.

У той же час посилання на те, що позивач брав участь у попередніх торгах і пропонував найвищу ціну після переможця (який надалі не вніс оголошену суму), не дає підстав стверджувати, що позивач отримав право на придбання майна.

А ось у ситуації, якщо торги двічі не відбулися (у тому числі через відмову переможця внести плату за майно), проведення третіх торгів не передбачено. І якщо організатор торгів їх все ж проведе, вони можуть бути визнані в судовому порядку недійсними.

ПРОТЕ:

Таким чином, при спробі заблокувати продаж майна шляхом виграшу торгів дружнім покупцем, який надалі не вносить плату за придбання майна, треба мати на увазі, що після проведення двох процедур торгів майно буде повернено держвиконавцю.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини