Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВИНКИ ВІД ПОДАТКОВОЇ

15 червня 2015, 09:05
236
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба України запроваджує новий електронний сервіс - обмін розрахунками коригування кількісних та вартісних показників до податкових накладних в електронному вигляді між контрагентами.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Сервіс допоможе платникам податків при складанні розрахунку коригування до податкової накладної, виданої одержувачу товарів (послуг), що передбачено п. 16 постанови Кабміну від 16 жовтня 2014 року № 569 «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість».

Щоб скористатися новим сервісом, електронні документи для здійснення обміну та засоби відправлення документів повинні відповідати таким вимогам:


- формат документа повинен відповідати Формату (стандарту) електронного документа звітності суб'єктів господарювання (наказ Міндоходів від 29.11.2013 № 729);


- формат транспортного повідомлення - відповідати вимогам уніфікованого формату транспортного повідомлення при інформаційній взаємодії платників податків і ДФС;


- електронний документ надсилається засобами телекомунікаційного зв'язку SOAP;


- для криптографічних перетворень використовуються сертифіковані засоби ЕЦП, що відповідають законодавству України. Такі засоби використовуються для підписання та шифрування електронних документів, які подаються до ДФС.


З інструкцією щодо використання програмного забезпечення можна ознайомитися на веб-порталі ДФС.

ПРОТЕ:

Таким чином, ДФС до кінця строку тестового використання електронної системи адміністрування ПДВ починає впроваджувати сервіси для усунення низки виявлених недоліків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини