Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ

9 червня 2015, 09:03
151
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба роз'яснила, що якщо суб'єкт господарювання придбав і продав об'єкт нерухомості в межах одного місяця, то за наявності документального підтвердження, що свідчить про перехід прав власності від продавця до покупця (договір купівлі-продажу тощо), він звільняється від обов'язку сплати та подання податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відповідно до пп. 266.7.5 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу платники податку - юрособи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до контролюючого органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою в порядку, передбаченому ст. 46 ПК, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

За новоствореним (нововведеним) об'єктом житлової та нежитлової нерухомості декларація юридичною особою - платником подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

Підпунктом 266.8.1 п. 266.8 ст. 266 ПК визначено, що у разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а для нового власника - починаючи з місяця, в якому виникло право власності.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що це роз'яснення стосується питань сплати податку на нерухомість за 2015 рік.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини