Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАБОРОНА НА ДЕМОНСТРУВАННЯ ФІЛЬМІВ

4 червня 2015, 09:05
148
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 4 червня почали діяти заборони на демонстрацію визначених теле- та кінофільмів, а також телепередач, передбачені Законом № 159-VIII щодо захисту інформаційного телерадіопростору України.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, забороняється розповсюдження та демонстрування фільмів (передач та інших аудіовізуальних творів), що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, реабілітують або визнають правомірною окупацію території України. Ця заборона поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року.

Фільм вважається таким, що містить популяризацію/пропаганду органів держави-агресора тощо, якщо в ньому є принаймні одна з таких ознак:

- серед позитивних героїв фільму є співробітники (у тому числі колишні або позаштатні) органів держави-агресора, радянських органів безпеки;

- сюжет фільму безпосередньо або опосередковано пов'язаний з діяльністю органів держави-агресора, радянських органів безпеки, і ця діяльність подана у фільмі як позитивна;

- у сюжеті фільму безпосередньо або опосередковано заперечується або ставиться під сумнів територіальна цілісність України, виправдовується або подається в позитивному світлі окупація території України, акти агресії з боку інших держав, розв'язування війни, пропагується винятковість, зверхність або неповноцінність осіб за ознаками їх релігійних переконань, належності до певної нації або раси, статі, майнового стану, соціального походження.

Також забороняється трансляція (демонстрація шляхом показу каналами мовлення) фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора після 1 січня 2014 року.

Рішення про віднесення конкретного фільму до заборонених прийматиме Держкіно.

Порушення цих заборон каратиметься штрафом у розмірі від 12 180 до 60 900 гривень (у наступному році розмір штрафів зросте у зв'язку зі збільшенням мінімальної зарплати).

ПРОТЕ:

Варто звернути увагу, що може бути заборонений і фільм, одним із учасником (акторів, режисерів тощо) якого є фізособа, включена до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини