Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО

4 червня 2015, 09:02
138
0
Реклама

3 червня Верховна Рада прийняла Закон про ратифікацію Угоди між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій (законопроект № 20).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Угодою передбачається надання інвесторам сторін режиму найбільшого сприяння щодо створення, придбання та розширення інвестицій; на взаємній основі гарантується захист від незаконної експропріації та націоналізації інвестицій; закріплюється право інвесторів на вільний переказ коштів, пов'язаних зі здійсненням інвестицій, визначаються процедури врегулювання інвестиційних спорів.


Документ направлений на створення сприятливих умов для подальшого розвитку українсько-японського інвестиційного співробітництва.


Депутати вважають, що ратифікація Угоди дозволить значно знизити можливість некомерційних ризиків, збільшити обсяги іноземних інвестицій, сприятиме забезпеченню макроекономічної стабільності української економіки.

ПРОТЕ:

Наразі продовжують діяти встановлені НБУ заборони на виведення за межу раніше вкладених інвестицій і доходів за ними. При цьому ці заборони поширюються і на інвесторів, з якими раніше були укладені подібні угоди. Тому навряд чи варто чекати різкого припливу грошей від японського бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини