Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВІ ПІЛЬГИ НА ІМПОРТ

2 червня 2015, 09:02
179
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 29 травня 2015 року почали діяти нові пільги зі сплати імпортного мита та «імпортного» ПДВ, передбачені законами № 365-VIII і № 366-VIII.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з новими нормами від оподаткування митом і ПДВ звільнені операції з імпорту складових (матеріалів, вузлів, агрегатів, обладнання і комплектуючих виробів), призначених для використання при виробництві продукції оборонного призначення. Крім того, звільнення від ПДВ поширюється і на операції з першої поставки таких товарів на території України.

Перелік продукції, що підпадає під нові пільги, наведено в законах з посиланнями на позиції УКТ ЗЕД. Крім того, необхідною умовою застосування пільги є наявність у імпортера (постачальника) державного контракту на виконання державного оборонного замовлення або договору на постачання продукції оборонного призначення, якщо кінцевим споживачем такої продукції є державний замовник.

Детальний порядок застосування нових пільг буде встановлений Кабміном.

ПРОТЕ:

Пільга у будь-якому разі не застосовується при постачанні продукції з території держави-окупанта (агресора), а також продукції походженням з такої країни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини