Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ДЕРЖЗАКУПІВЛІ

29 травня 2015, 09:03
182
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило законопроекти про електронні закупівлі. Як повідомив Міністр Айварас Абромавічус, усі гілки влади повністю згодні з напрямами цієї реформи, також вона погоджена з партнерами по Євросоюзу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Реформа дуже проста - більше конкуренції, більше прозорості, менше бюрократії, менше корупції та плюс економія коштів», - підкреслив Міністр.

Ще в грудні до Верховної Ради подавався законопроект про держзакупівлі, який включав і держзакупівлі, і електронні держзакупівлі. Але проект був відкликаний, допрацьований і розділений на два. Законопроект про електронні закупівлі буде представлений на розгляд уряду в червні.

Серед запланованих змін:


- учасник буде зобов'язаний надати інформацію про кінцевого бенефіціара;


- обмеження повноважень Казначейства при перевірці документів у період реєстрації договорів;


- ліквідація функцій моніторингу процедур закупівель Мінекономрозвитку;


- підвищення порогів для закупівлі товарів і послуг з 100 тис. грн до 200 тис. грн, для робіт - з 1 млн грн до 1,2 млн грн;


- гармонізація українського законодавства з міжнародним - зокрема, приведення строків проведення процедур закупівель у відповідність з директивами ЄС і стандартами СОТ, а також обов'язкова публікація інформації про закупівлі англійською мовою.


Також А. Абромавічус заявив, що в результаті реформи країна зможе заощадити: «Обсяг держзакупівель становить 250 млрд грн. Якщо ми всі зробимо правильно, то економія буде дуже істотною - до 50 млрд грн на рік. Це велика сфера діяльності економіки, це 1,5 млн договорів на рік».

ПРОТЕ:

Оскільки проект ще вимагає схвалення Верховної Ради, можна чекати дуже активних дискусій і спроб внести до нього безліч коректив.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини