Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНВЕНТАРИЗАЦІЯ В ЗОНІ АТО

28 травня 2015, 09:03
183
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 31-11420-08-10/558 Мінфін розповів про нюанси проведення інвентаризації, уточнивши й особливості проведення цієї процедури на підприємствах у зоні АТО.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, Мінфін нагадав, що в зоні АТО інвентаризація проводиться лише у разі, якщо є можливість забезпечити безпечний та безперешкодний доступ уповноважених осіб до активів, первинних документів та регістрів бухобліку, в яких відображені зобов'язання та власний капітал підприємств (їх відокремлених підрозділів). При цьому неможливість забезпечити безпечний доступ є достатньою підставою для пропуску встановлених законом строків проведення інвентаризації.

Зазначені підприємства зобов'язані провести інвентаризацію станом на 1 число місяця, що настає за місяцем, в якому не було перешкод для доступу до активів, первинних документів та регістрів бухгалтерського обліку, і відобразити результати інвентаризації в бухобліку відповідного звітного періоду.

Якщо ж проблема підприємства полягає у зникненні (знищенні) первинних документів, облікових регістрів або звітів керівників про проведення інвентаризації, то у такому разі підприємство зобов'язане повідомити про це правоохоронні органи та призначити комісію для встановлення переліку відсутніх документів і розслідування причин їх зникнення або знищення. До складу цієї комісії включаються представники слідчих органів, охорони та державного пожежного нагляду.


ПРОТЕ:

Наявність можливості забезпечити безпечний і безперешкодний доступ - категорія оцінна. І, на жаль, Мінфін не наводить прикладів, коли можна стверджувати про наявність або відсутність такої можливості.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини