Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДІЯЛЬНІСТЬ ТОВ

28 травня 2015, 09:04
259
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя рекомендує парламенту прийняти за основу проект Закону № 1048 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо захисту інвестицій та гарантування діяльності товариств з обмеженою відповідальністю)».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом пропонується внести до Цивільного кодексу та Закону «Про господарські товариства» зміни, спрямовані на вирішення проблеми невиконання учасниками товариства з обмеженою відповідальністю зобов'язання з формування статутного капіталу товариства, що досить часто призводить до ситуації, коли неможливо провести загальні збори товариства, що істотно ускладнює, а іноді навіть робить неможливою діяльність товариства.

Прийняття законопроекту дозволить забезпечити безперервну діяльність ТОВ і захистити права його учасників, зокрема, інвесторів, які сумлінно сплатили свої внески до статутного капіталу товариства.

ПРОТЕ:

Варто звернути увагу, що цей законопроект пропонує враховувати при голосуванні за виключення учасників, які не внесли (не повністю внесли) свої частки, тільки голоси пропорційно внесеним часткам. Хоча для проведення зборів кворум розраховується виходячи з ідеальних часток, незалежно від того, чи внесені вони.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини