Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОВАРООБІГ З ОКУПАНТАМИ

26 травня 2015, 09:03
179
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Проблемним питанням продовольчої безпеки залишається товарообіг з окупованими територіями, зазначає директор департаменту продовольства Мінагрополітики Дмитро Шульмейстер.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Серед проблем - жителі вільних від окупації територій не захищені від продукції, виготовленої на окупованих територіях; якість такої продукції не контролюється; через неконтрольовані райони кордону з Росією на територію України потрапляють товари з РФ - без мита і гарантій якості; є загроза потрапляння на територію України африканської чуми свиней.

Чиновник вважає необхідним забезпечити контроль за надходженням на територію України продукції згідно з нормами та правилами українського законодавства, що дозволяють повністю захистити українського споживача від контрафактної, неякісної, сумнівної та потенційно небезпечної продукції. А до організації такого контролю потрібно блокувати постачання продовольства з окупованих територій.

Україна не може собі дозволити в сьогоднішніх умовах допускати на свій ринок продукцію, виробництво якої не контролюється жодним українським органом, заначає Д. Шульмейстер.

ПРОТЕ:

Проти постачання продовольчих товарів до Криму та зону АТО Мінагрополітики не заперечує.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини