Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРИНЦИП МОВЧАЗНОЇ ЗГОДИ

15 травня 2015, 09:06
255
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

14 травня набрав чинності Закон № 344-VIII про внесення змін до статті 69 Податкового кодексу щодо спрощення умов ведення бізнесу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законодавчим актом запроваджується принцип мовчазної згоди у сфері оподаткування, у тому числі в частині повідомлення про взяття контролюючими органами рахунків платників податків на облік, який здійснюється в режимі реального часу.

Встановлено, що банки та інші фінансові установи матимуть можливість відкривати/закривати поточні та інші рахунки платникам податків на підставі відомостей, оприлюднених на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує держполітику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, з повідомленням контролюючого органу одночасно з відкриттям/закриттям рахунка.

Згідно із Законом контролюючий орган після отримання від банку або фінансової установи повідомлення про відкриття рахунка зобов'язаний у режимі реального часу поставити рахунок на облік або надіслати повідомлення про відмову у взятті контролюючим органом рахунка на облік із заначенням підстав, а також розмістити в 1-денний строк зазначені повідомлення на своєму офіційному веб-сайті.

Датою початку витратних операцій за рахунком платника податків у банках та інших фінансових установах вважатиметься дата (із зазначенням часу) повідомлення банком або іншою фінансовою установою контролюючого органу про відкриття рахунка.

Законом також скорочено з 3 до 1 робочого дня після надходження реєстраційної заяви до контролюючого органу строк внесення до реєстру платників ПДВ запису про реєстрацію особи як платника цього податку.


ПРОТЕ:


Кабінету Міністрів дано 2 місяці на приведення своїх нормативно-правових актів у відповідність з цим Законом, а також на забезпечення узгодження міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів зі змінами. Отже, найближчим часом використання нових норм може супроводжуватися труднощами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини