Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРИВАТНІ ВИКОНАВЦІ

12 травня 2015, 09:06
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Рада з судової реформи при Президентові підтримала ініціативи Міністерства юстиції з реформування системи примусового виконання судових рішень. Про це повідомив заступник Міністра юстиції Сергій Шкляр.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, вже найближчим часом на розгляд парламенту надійде пакет проектів, направлених на впровадження змішаної системи примусового виконання рішень державними та приватними виконавцями.

Крім того, передбачається створення відкритого реєстру боржників, який дозволить оперативно інформувати представників бізнес-середовища про платоспроможність контрагентів та запобігти відчуженню майна боржниками.

Також проекти встановлюють чіткі та максимально короткі терміни прийняття рішень та вчинення виконавчих дій виконавцями, усувають формальні підстави для відмови в прийнятті виконавчих документів до виконання і створюють умови для реалізації земельних ділянок у виконавчому провадженні.

ПРОТЕ:

Головне побоювання експертів щодо цієї реформи пов'язане з можливими зловживаннями з боку масових кредиторів (на зразок банків), які можуть створити власні виконавчі служби.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини