Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЦІОНАЛЬНА БЕЗПЕКА

8 травня 2015, 09:04
206
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

На засіданні Ради національної безпеки та оборони України 6 травня було прийнято Стратегію національній безпеки України - основний документ військового планування.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Стратегія розрахована на реалізацію до 2020 року пріоритетів політики національної безпеки, а також реформ, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС і Стратегією сталого розвитку «Україна - 2020». Головне в Стратегії - створення нової системи забезпечення національної безпеки та оборони, здатної гарантувати державний суверенітет і територіальну цілісність України від усього комплексу можливих загроз, передусім від озброєної агресії.

Також схвалено комплекс заходів щодо прискорення будівництва фортифікаційних ліній та рубежів, зміцнення оборонних і безпекових можливостей держави, розвитку системи медичного забезпечення військовослужбовців. За зрив термінів будівництва оборонних рубежів отримали догани голови Донецької та Закарпатської ОДА.

РНБО прийняла рішення щодо розвитку потенціалу та системи управління оборонно-промисловим комплексом, забезпечення Збройних Сил України та Національної гвардії сучасним озброєнням і військовою технікою національного виробництва, вдосконалення ракетних технологій. Створено Міжвідомчу комісію з питань оборонно-промислового комплексу - робочий орган Ради нацбезпеки.

Комплекс невідкладних заходів з боротьби зі злочинністю передусім буде спрямований на протидію та розслідування особливо тяжких злочинів з використанням вогнепальної зброї, таких як: умисні вбивства, бандитизм, незаконне позбавлення волі, рейдерство. Вирішено розробити та прискорити прийняття Закону «Про Національну поліцію».
Крім того, на засіданні було розглянуто питання забезпечення енергетичної безпеки держави. Передбачено вжиття заходів щодо демонополізації енергетичних ринків, диверсифікації джерел надходження енергоносіїв, розвитку ядерної енергетики, використання прихованих резервів ПЕК, забезпечення енергетики вугіллям усіх марок, підготовки до опалювального сезону 2015 - 2016.

ПРОТЕ:

Такі заходи можуть означати, що найближчим часом підприємства оборонно-промислового комплексу опиняться під пильним контролем держорганів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини