Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВИРОБНИЦТВО СПИРТУ

6 травня 2015, 09:04
346
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2754 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо демонополізації виробництва спирту)».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Основною метою документа є виведення виробництва спирту етилового за межі державної монополії.

У разі прийняття цього законопроекту виробляти спирт етиловий, спирт етиловий ректифікований виноградний, спирт етиловий ректифікований плодовий зможуть не лише державні підприємства, як це передбачено чинним законодавством, але й підприємства інших форм власності.

Зняття мораторію на виробництво спирту на приватних заводах, як зазначають автори законопроекту, дозволить виробникам алкогольних напоїв інвестувати в сучасні виробничі потужності з виробництва спирту, що зробить спирт якіснішим. Найзацікавленішими особами у виробництві спирту будуть виробники алкогольних напоїв, яким необхідна власна ресурсна база для забезпечення стабільності виробництва та кращої якості алкогольних напоїв. Такі виробники жодним чином не будуть зацікавлені у продажу спирту на тіньовий ринок, оскільки вироблені з нього напої створюватимуть конкуренцію легальним напоям.

Також автори проекту вважають, що виведення виробництва спирту етилового за межі державної монополії сприятиме збільшенню надходжень до держбюджету від виробників спиртової та лікеро-горілчаної промисловості та створенню конкуренції у зазначеній галузі.

ПРОТЕ:

Цей проект - депутатський. Тому для його долі визначальною буде думка уряду щодо можливості розлучитися з такою істотною статтею доходів, як надходження від державних спиртзаводів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини