Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНВЕСТУВАННЯ В ЕНЕРГЕТИКУ

5 травня 2015, 09:00
176
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

29 квітня 2015 року під час проведення круглого столу з питань енергетики Голова Держенергоефективності Сергій Савчук презентував американським чиновникам та бізнесменам перспективи інвестування в розвиток сфер енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні. Круглий стіл був організований Американською торговою палатою в Україні спільно з Американо-українською діловою радою.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

С. Савчук представив пріоритети сфери енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні. Також глава Держенергоефективності запевнив представників американських компаній, що в умовах газової кризи, що склалася, ефективне використання енергоресурсів та заміщення газу альтернативними видами палива є перспективним напрямом інвестування. З метою забезпечення сприятливих умов для роботи інвесторів у цих сферах Держенергоефективності розробляє нормативно-правову базу та впроваджує програми енергоефективності.

Серед запланованих пріоритетних завдань С. Савчук назвав такі: будівництво заводів з виробництва пелет, котлів, що працюють на біопаливі, співробітництво щодо виробництва біоетанолу другого покоління, будівництво біоТЕЦ.

Також для виконання поставлених завдань і забезпечення сталого фінансування програм енергоефективності планується створити український Фонд енергоефективності, який функціонуватиме разом з Фондом донорів.

ПРОТЕ:

План щодо розвитку сфер енергоефективності та відновлюваної енергетики розроблено. Також є підтримка з боку іноземних партнерів. Головне, щоб було вжито заходів щодо реалізації планів, зокрема, розроблено необхідну нормативно-правову базу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини