Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЛІКВІДАЦІЯ БІЗНЕСУ

30 квітня 2015, 09:06
150
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

29 квітня набрав чинності Закон № 285-VIII про спрощення припинення юридичних осіб шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації), прийнятий 7 квітня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з новою редакцією Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» обмеження, встановлені частиною 2 ст. 35 (реєстрація змін до засновницьких документів, внесення до Реєстру змін про відокремлені підрозділи (окрім відомостей про їх закриття), реєстрація юрособи, засновником або учасником якої є припинена юрособа), застосовуються тільки у разі припинення юрособи шляхом ліквідації за рішенням, прийнятим його засновниками (учасниками) або уповноваженим ними органом, а також за рішенням суду. Таким чином, при перетворенні юрособи ці обмеження не застосовуються (як і раніше).

Також встановлено, що в Реєстрі містяться відомості про те, що юридична особа, яка припиняється в результаті поділу, має незакриті відокремлені підрозділи, частка яких розподільним балансом не визначена.

Якщо в Реєстрі містяться відомості про те, що юрособа має незакриті відокремлені підрозділи, держреєстратор повинен одночасно внести до Реєстру відповідні зміни до відомостей про ці відокремлені підрозділи в частині приналежності до юрособи-правонаступника, на підставі відомостей, поданих юрособою, яка припиняється.

ПРОТЕ:

Таким чином, якщо відбувається поділ юрособи на декілька юросіб, правонаступників, треба детально прописати, як відбувається поділ між ними філій юрособи, яка раніше існувала.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини