Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗВИЧАЙНА ЦІНА

23 квітня 2015, 09:03
254
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Податківці нагадали, що відповідно до пп. 14.1.71 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу звичайна ціна - ціна товарів (робіт, послуг), визначена сторонами договору, якщо інше не встановлено ПК. Якщо не доведено зворотне, вважається, що така звичайна ціна відповідає рівню ринкових цін. Це визначення не поширюється на операції, які визнаються контрольованими згідно зі ст. 39 ПК.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У разі якщо ціни на товари підлягають державному регулюванню згідно із законодавством, звичайною вважається ціна, встановлена згідно із правилами такого регулювання. Це положення не поширюється на випадки, коли встановлюється мінімальна ціна продажу або індикативна ціна. У такому разі звичайна ціна операції визначається згідно зі ст. 39 ПК, але не може бути меншою за мінімальну або індикативну ціну.

Якщо під час здійснення операції обов'язковим є проведення оцінки, вартість об'єкта оцінки є підставою для визначення звичайної ціни для цілей оподаткування за умови, що неможливо застосувати методи, зазначені в пп. 39.3.1 п. 39.3 ст. 39 ПКУ.

Під час проведення аукціону звичайною вважається ціна, що склалася за результатами такого аукціону.

Якщо постачання товарів здійснюється на підставі форвардного або ф'ючерсного контракту, звичайною ціною є ціна, що відповідає рівню ринкових цін на момент укладення такого контракту.

Якщо продаж товарів, у тому числі майна, переданого в заставу позичальником з метою забезпечення вимог кредитора, здійснюється в примусовому порядку згідно із законодавством, звичайною ціною є ціна, сформована під час такого продажу.

ПРОТЕ:

Фактично ДФС знову повторила норми Податкового кодексу, не додаючи своєї позиції. Очевидно, з'ясувати її можна буде не раніше початку перевірок у сфері трансферного ціноутворення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини