Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВИКИД ЗАБРУДНЮЮЧИХ РЕЧОВИН

17 квітня 2015, 09:03
202
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінприроди у листі № 7/105-15 роз'яснило особливості отримання дозволів на викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно зі ст. 11 Закону «Про охорону атмосферного повітря» викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися після отримання дозволу.

Суб'єкт господарювання, об'єкт якого відноситься до другої або третьої групи, отримує дозвіл від обласних, Київської, Севастопольської міських держадміністрацій, органу виконавчої влади АР Крим з питань охорони довкілля за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує держполітику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Суб'єкт господарювання, об'єкт якого відноситься до першої групи, отримує дозвіл від центрального органу виконавчої влади, що реалізує держполітику у сфері охорони природного довкілля, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує держполітику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

При цьому до першої групи відносяться об'єкти, які взяті на державний облік і мають виробництво або технологічне обладнання, на яких повинні впроваджуватися екологічно безпечні технології та методи управління.

До другої групи відносяться об'єкти, які взяті на державний облік і не мають виробництва або технологічного обладнання, на яких повинні впроваджуватися екологічно безпечні технології та методи управління.

До третої групи відносяться об'єкти, які не належать до першої та другої груп.

Термін дії дозволу, виданого суб'єкту господарювання, об'єкт якого відноситься до першої групи, - 7 років, об'єкт якого відноситься до другої групи, - 10 років, об'єкт якого відноситься до третьої групи, - необмежений.

ПРОТЕ:

Фактично роз'яснення є простим переказом норм законодавства і не несе власної позиції Мінприроди.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини