Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕЛЕКТРОННА ТОРГІВЛЯ

16 квітня 2015, 09:05
225
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

При розрахунках через Інтернет необов'язково використовувати РРО, вважає ДФС у своєму роз'ясненні від 30 березня 2015 року № 6556/6/99-99-22-07-03-15.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На думку ДФС, при здійсненні операцій з використанням електронних платіжних засобів у системах електронної комерції та інших системах дистанційного обслуговування дозволяється формування в електронній формі документа за операцією з використанням електронного платіжного засобу за умови доставки його користувачеві.

Документи за операціями з використанням електронних платіжних засобів мають статус первинного документа і можуть бути використані при врегулюванні спірних питань.

При здійсненні розрахунків за товари (послуги) суб'єкти господарювання зобов'язані відповідно до Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» застосовувати РРО, у тому числі при здійсненні безготівкових розрахунків з використанням мережі Інтернет. При цьому розрахункові документи при продажу товарів (послуг) через Інтернет видаються у разі їх безпосереднього надання споживачу.

У той же час, якщо не визначено місце розрахунків, проведених на підставі рахунка у безготівковій формі за допомогою платіжних карт Visa і MasterCard при наданні інформаційно-консультаційних послуг, отриманні комп'ютерних та інших програм за допомогою мережі Інтернет, РРО не використовується.

ПРОТЕ:

При готівкових розрахунках зі споживачем використання РРО буде обов'язковим.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини