Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СОЦЗАХИСТ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ-ФОП

15 квітня 2015, 09:04
439
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У парламенті депутатами від коаліції зареєстровано законопроект № 2622, яким пропонується внести зміни до Закону «Про військовий обов'язок і військову службу» з метою забезпечення соціального захисту ФОП, які проходять військову службу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Передбачається здійснювати щомісячну виплату у розмірі мінімальної заробітної плати призваним на військову службу громадянам, які є фізичними особами - підприємцями. Порядок таких виплат має бути визначений Кабміном.

Чинним законодавством передбачено, що за громадянами України, призваними на військову службу під час мобілізації, на особливий період тощо, зберігається, окрім іншого, середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форми власності. При цьому не враховано категорію фізичних осіб - приватних підприємців, адже вони, порівняно з найманими працівниками, опиняються в матеріально гіршому становищі у зв'язку з втратою доходів, які отримували б при подальшому веденні власної підприємницької діяльності.

ПРОТЕ:

Прийняття закону - процес тривалий, як і подальша розробка порядку Кабміном. І навіть якщо зміни почнуть діяти, мінімальна щомісячна зарплата навряд чи допоможе військовослужбовцям-ФОП зберегти актуальність свого бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини