Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РОЗРАХУНКИ У ЗЕД

14 квітня 2015, 09:04
179
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 10 квітня Нацбанком внесено чергові зміни до правил розрахунків за договорами імпорту.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з постановою НБУ № 222 розрахунки за договорами імпорту деяких товарів, що передбачають передоплату на суму більше 500 000 доларів США, можуть проводитися не лише за допомогою акредитивів. Стосується це:

1) військових товарів і товарів подвійного призначення, а також інших товарів, що придбавалися державними органами або для виконання міжнародних програм технічної допомоги;

2) товарів та обладнання, що повертаються в Україну після ремонту;

3) фармацевтичної продукції та сполук, що використовуються для її виробництва, за умови, що вони не виробляються на території України (за списком, що затверджується КМУ);

4) нафти, бензинів, дизпалива та мазуту;

5) медичних виробів для проведення гемодіалізу та лікування онкологічних хворих (за списком, що затверджується КМУ).

При цьому дві останні категорії товарів можуть оплачуватися інакше, ніж акредитивами, тільки у разі, якщо одержувачем коштів виступає безпосередній їх виробник або пов'язана з ним особа з країни походження товарів. Пов'язаною особою у такому разі визнається особа, що безпосередньо володіє корпоративними правами виробника, або особа, корпоративними правами якої володіють виробники або має одних безпосередніх власників з виробником.

Крім того, уточнено право НБУ витребувати додаткові документи для схвалення передоплати на суму більше 50 000 доларів США за зовнішньоекономічними контрактами.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що послаблення від НБУ стосуються досить малої частини імпортерів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини