Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНТЕГРАЦІЯ В ЄС

10 квітня 2015, 09:06
182
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Урядом схвалено плани імплементації актів законодавства ЄС у сфері бухгалтерського обліку та аудиту.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

З метою практичного виконання зобов'язань української сторони за Угодою про асоціацію Кабмін схвалив плани імплементації:

- Директиви 2013/34/ЄС Європейського Парламенту та Ради ЄС про річну фінансову звітність, консолідовану фінансову звітність та пов'язану звітність певних типів підприємств;

- Директиви 2006/43/ЄС Європейського Парламенту та Ради про обов'язковий аудит річної звітності та консолідованої звітності.

Впровадження у національне законодавство України положень цих Директив сприятиме встановленню спрощених вимог до фінансової звітності та зменшенню регуляторного контролю для малих підприємств.

Водночас буде посилено вимоги щодо розкриття інформації для великих підприємств та суспільно важливих компаній, таких як банки, підприємства, що здійснюють страхову діяльність, тощо.

Також з метою боротьби із фінансовим шахрайством та корупцією Директиви ЄС у сфері бухгалтерського обліку та аудиту містять зобов'язання щодо запровадження вимог, відповідно до яких підприємства та державні адміністрації повинні розкривати доходи, отримані внаслідок діяльності, пов'язаної з використанням природних ресурсів.

Загалом завдяки більш уніфікованим, чітким та легким для розуміння фінансовим звітам планується поліпшення транскордонної діяльності підприємств та розширення їх можливостей для пошуку фінансування.

ПРОТЕ:

Нагадаємо, що всього в рамках Угоди про асоціацію необхідно імплементувати понад 350 актів, у т. ч. 160 протягом 2014 - 2017 років.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини