Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ НА ДОНБАСІ

9 квітня 2015, 09:01
234
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

8 квітня набрала чинності Постанова ВР від 17.03.2015 № 252-VIII «Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Тимчасово запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в районах, їх частинах, містах, селищах, селах, що знаходяться на територіях, розташованих між держкордоном України з Росією, береговою лінією Азовського моря та лінією розмежування відповідно до Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Серед міст, що знаходяться на лінії розмежування і включені до переліку особливих районів, у т. ч. Новокиївка, Раївка, Красний Лиман (Луганська область), Слов'яносербськ, частина Золотого, Молодіжне, Первомайськ, Алмазна.

До населених пунктів, в яких передбачається особливе самоврядування, віднесено Софіївку, Центральний, Петропавлівку, Юнокомунарівськ, Олександрівське, Горлівку, Гурти, Байрак, Шуми, Пантелеймонівку.

У районі донецького аеропорту до цих населених пунктів відносяться Ясинувата, Трудівське, Кремінець, а на південь від Донецька - залізнична станція Оленівка і пункт Оленівка, Олександрівка, Старобешеве.

Під Маріуполем також віднесено до пунктів з особливим самоврядуванням селища Комінтернове, Саханка.

Повний список із вказаною широтою та довготою визначено в додатку до Постанови ВР № 252-VIII.

ПРОТЕ:

Особливий порядок місцевого самоврядування буде введено на зазначених територіях лише після формування нового складу органів місцевого самоврядування на підставі українського законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини