Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РИНОК РІТЕЙЛУ

9 квітня 2015, 09:03
275
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет України надав суб'єктам господарювання, що діють на ринку яєць курячих товарних, обов'язкові для розгляду рекомендації.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Досвід Комітету за попередні роки на ринках продовольчих товарів в Україні свідчить, що попит на продукти харчування, зокрема на яйця, постійно зростав напередодні Великодніх свят. Проведений аналіз теперішньої економічної ситуації на ринку яєць показав відсутність об'єктивних економічних причин, які могли б зумовити зростання цін на зазначений продукт. Так, порівняно з лютим 2014 року ціни на яйця при продажу їх сільськогосподарськими підприємствами зросли більше ніж на 70%.

Саме тому АМКУ з метою забезпечення стабільної цінової ситуації та зменшення негативних наслідків коливання цін на ринку яєць курячих, а також для попередження порушень законодавства про захист економічної конкуренції, надав рекомендації основним птахофабрикам, що виробляють найбільші обсяги яєць курячих товарних, і торговим мережам утриматися від встановлення оптово-відпускних та роздрібних цін, що перевищують їх економічно обґрунтований рівень.

Про результати розгляду рекомендацій суб'єкти господарювання зобов'язані повідомити Антимонопольний комітет у п'ятнадцятиденний термін з дня їх отримання.

ПРОТЕ:

Подивимося, чи матимуть такі дії АМКУ стабілізуючий ефект на ринок і, найголовніше, які заходи буде вжито до порушників (якщо вони будуть).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини