Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДОВІДКА ПОДАТКОВОГО РЕЗИДЕНТА

17 серпня 2015, 09:00
855
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ГФС нагадує, що форма довідки-подтверждения статусу податкового резидента України і порядок її видачі контролюючими органами визначений наказом ДПА від 12.04.2002 № 173 «Про підтвердження статусу податкового резидента України».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Довідку-підтвердження статусу податкового резидента України видає державна податкова інспекція по місцезнаходженню юрособи (місцю проживання фізособи) на своєму бланку впродовж 10-ти робочих днів з моменту подачі письмового звернення такої особи.

ДПІ по місцезнаходженню юрособи (місцю проживання фізособи) у разі подачі такою особою заяви про звільнення від оподаткування прибутків з джерел в зарубіжній державі або заяви про відшкодування вже сплачених податків на території зарубіжної держави по формах, затвердженим компетентним органом цієї зарубіжної держави по виконанню міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування, зобов'язані підтверджувати статус податкового резидента на цих формах підписом начальника ДПІ і друком.

Фізособи-підприємці можуть отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України в контролюючому органі по місцю податкової адреси.

Згадані заяви подаються з перекладом українською мовою, окрім заяв, оформлених російською мовою.

Звернення відносно отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України може бути подано особисто заявником, уповноваженим особою або спрямовано поштою.

Довідка-підтвердження статусу податкового резидента України, завірене підписом керівництво контролюючого органу і друком заяви про звільнення від оподаткування прибутків з джерел в зарубіжній державі або про відшкодування вже сплачених податків на території зарубіжної держави видаються заявникові(уповноваженому представникові заявника) або вирушають поштою.

ПРОТЕ:

Довідка-підтвердження статусу податкового резидента України діє в межах календарного року і вимагає щорічного її оновлення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини