Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕЄСТРАЦІЙНИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ

6 квітня 2015, 09:03
176
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 6 квітня в Київській області починає працювати пілотний проект з розподілу функціональних обов'язків між особами, які приймають заяви у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, та особами, які приймають рішення за результатами розгляду таких заяв, правила якого визначені наказом Мін'юсту № 240/5 від 23.02.2015.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

З цього дня заяви про реєстрацію прав на нерухомість, що знаходиться в межах Київської області, а також про внесення змін до відомостей про права на таку нерухомість, можна подавати до будь-якого управління юстиції, що діє в цій області. Рішення за такими заявами прийматиметься Головним управлінням юстиції в Київській області.

При цьому документи з органу, що прийняв заяву, до органу, що приймає рішення, пересилаються в електронній формі в день надходження заяви. Після прийняття рішення про реєстрацію прав орган, що прийняв заяву, проводить усі необхідні реєстраційні дії та видає заявнику посвідчення про право власності та витяг про реєстрацію речових прав. Передача поданих документів до управління юстиції за місцезнаходженням майна також покладається на орган, що прийняв заяву.

ПРОТЕ:

Така ініціатива може створити перевантаження в деяких управліннях юстиції. Наприклад, жителям Києва зручніше намагатися оформити права на нерухомість, розташовану в області, подаючи документи до Головного управління юстиції в Київській області, що знаходиться в Києві, ніж їхати до відповідного райцентру.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини