Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДІЯЛЬНІСТЬ МІНПРИРОДИ

2 квітня 2015, 09:01
187
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

31 березня у Будинку уряду відбувся брифінг Міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка, під час якого громадськість проінформували про досягнення Міністерства за 100 днів роботи, проведені реформи, проекти, що знаходяться на стадії реалізації, та плани на найближчий час.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, І. Шевченко повідомив, що Мінприроди працює над реформуванням контролюючих органів, тому найближчим часом планується ліквідувати Держекоінспекцію та створити екополіцію. До складу екополіції передбачається включити екопатруль, екорозвідку, громадську екодружину. Створення принципово нової ефективної структури Мінприроди дозволить ефективно виявляти, реагувати та вирішувати екологічні проблеми.

Чимало роботи було проведено для викриття корупційних схем та їх подальшої ліквідації: скасовано контроль баластних вод у портах, спрощено переміщення вантажів (товарів), що не містять озоноруйнівних речовин, скасовано постанову КМУ № 915, яка встановлювала монополію на утилізацію тари, упаковки та відпрацьованих технічних масел, розроблено прозорі й ефективні механізми утилізації цих відходів.

Також відомство працює над переведенням адміністративних послуг в онлайн-режим і переходом на електронні процедури у відносинах з бізнесом, автоматизацію контролю. І. Шевченко зазначив, що Мінприроди повинно працювати максимально прозоро, тому вводиться публічність витрат бюджетних коштів, онлайн-реєстр виданих дозволів і ліцензій. На офіційному веб-сайті Мінприроди відкрито повну інформацію про всіх надрокористувачів, які отримали ліцензію на видобуток корисних копалин.

ПРОТЕ:

Особливо цікава заява Міністра про створення екологічної поліції. Фактично запропонована структура в чомусь нагадує повноцінний правоохоронний орган, тому варто уважно стежити за подальшим розвитком цієї ініціативи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини