Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОБЛІКОВА СТАВКА НБУ

1 квітня 2015, 09:04
229
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

25 - 26 березня 2015 року відбулося чергове засідання Комітету з монетарної політики Нацбанку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На основі розгляду поточної ситуації на валютному ринку та макроекономічного прогнозу Комітетом прийнято рішення рекомендувати Правлінню Нацбанку не змінювати нинішній рівень облікової ставки - 30%.

У Комітеті зазначають, що на валютному ринку України в останні тижні спостерігалися ознаки зниження напруги. Водночас ризики відновлення дестабілізації грошово-кредитного ринку зберігаються, так само як і високі інфляційні та девальваційні очікування. Відповідно, для недопущення реалізації цих ризиків і формування сталого тренду на зниження інфляції Нацбанк повинен продовжувати політику «дорогої гривні» шляхом збереження високих процентних ставок.

У міру зниження ризиків для стабільності гривні Нацбанк має намір поступово знижувати свої процентні ставки. Можливість пом'якшення монетарної політики також залежатиме від успішності реалізації структурних реформ, фіскальної консолідації й оздоровлення банківської системи, тобто фундаментальних чинників динаміки обмінного курсу гривні.

ПРОТЕ:

Таке рішення дійсно сприятиме підтримці курсової стабільності. проте досить дорого обійдеться нефінансовому сектору економіки, оскільки висока облікова ставка не може не привести до високих ставок за комерційними та споживчими кредитами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини