Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕНЕРГЕТИЧНІ НАПОЇ

26 березня 2015, 09:00
318
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У парламенті групою депутатів від коаліції зареєстровано законопроект № 2470 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження заходів, направлених на зменшення споживання енергетичних напоїв.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пропонується визначити на законодавчому рівні поняття «енергетичний напій» і надати МОЗ право визначати перелік і максимально допустимий рівень концентрації речовин, що стимулюють нервову систему, у складі таких напоїв.

Також варто звернути увагу на:

- заборону енергетиків з умістом етилового спирту більше 0,5% об'єму;

- заборону продажу енергетиків особам, які не досягли 18 років, а також у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров'я, спортивних споруд, через торгові автомати та в місцях проведення культурно-масових заходів;

- заборону розливу таких напоїв у споживчу тару місткістю понад 0,33 л;

- заборону реклами енергетичних напоїв, знаків для товарів та послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються енергетичні напої, на радіо та телебаченні з 8.00 до 23.00.

Одночасно пропонується запровадити кримінальну відповідальність за порушення цих заборон.

ПРОТЕ:

Фактично енергетичні напої пропонується прирівняти за режимом обігу до алкогольних напоїв (за винятком хіба що стягнення акцизу та видачі ліцензій на виробництво і торгівлю).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини