Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОСТАЧАННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ

26 березня 2015, 09:01
169
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКРЕКП затвердила Ліцензійні умови здійснення господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, передбачено, що здійснення господарської діяльності з постачання природного газу за регульованим тарифом можливо при виконанні таких умов:

  • наявність у ліцензіата абонентської бази споживачів, погодженої з газорозподільним підприємством, газові мережі якого використовуються для постачання природного газу споживачам ліцензіата або споживачам, приєднаним до магістральних мереж;

  • здійснення ліцензованої діяльності в обсязі, що забезпечує економічну доцільність такої діяльності з метою досягнення низької вартості послуги з газопостачання для споживачів.

Суб'єкти господарювання, що здійснюють діяльність відповідно до старих Ліцензійних умов, затверджених постановою НКРЕКП від 13.01.2010 № 11, повинні будуть у тримісячний строк привести свою господарську діяльність у відповідність з вимогами нових Ліцензійних умов.

ПРОТЕ:

Зазначені умови не дозволять вийти на ринок дрібним гравцям, оскільки великі постачальники, які мають значну чисельність споживачів, зможуть дозволити собі більші витрати у розрахунку на одного споживача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини